Rentmeester Drenthe

Drenthe … bekend van zijn heidevelden en schaapskuddes. De 51 hunebedden behoren tot het cultureel erfgoed. Assen is de hoofdstad.

Drenthe heeft historisch gezien een sterke landbouwsector, die actief inzet op een duurzame, extensieve en grondgebonden exploitatie. De kwaliteit en diversiteit van het landschap dragen bij aan een aantrekkelijk milieu om te wonen, te werken en te recreëren. De drie nationale natuurgebieden: Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa bieden de recreant alle ruimte.

De landbouwactiviteiten vinden hun oorsprong in de diverse veenontginnings-gebieden. Het accent ligt op melkvee en akkerbouw. Uniek voor deze regio is de teelt van zetmeelaardappelen voor Avebe.

Actuele projecten zijn de verdubbeling van de N33 ( de weg van Assen-Zuid naar de Eemshaven), de hermeandering van de Hunze, Ontwikkeling natuur Drentse Aa-gebied en de EHS in Beekdal De Reest.

Gerty Leeuwerik

Uw rentmeester in Drenthe:

Ing. G. (Gerty) Leeuwerik is rentmeester NVR.

Opleiding: Agrarische Pedagogische Hogeschool Stoas, Dronten richting Landbouwplantenteelt en Economie, Taxateur Landelijk Vastgoed en Rentmeester
Ervaring: Sinds 1998 agrarisch bedrijfskundige in Noord Nederland bij een advies-organisatie, in 2013 gestart als zelfstandig rentmeester. Sinds 2012 geaccrediteerd duurzaamheidsadviseur voor St. Veldleeuwerik.

Lid van NVR, ingeschreven bij NRVT en VastgoedCert.

Gespecialiseerd in

● Beheer  Landelijk Vastgoed (pacht/erfpacht, contractbeheer)
● Taxaties Landelijk Vastgoed
● Aan- en verkoopbegeleiding
● Advies over GLB en mestregelgeving/productierechten
● Begeleiding bij bedrijfsovername in de agrarische sector

Rentmeester podcast

Hoofdvaartsweg 92b, 9406 XS Assen. Tel. 06 53 938 233