Zes jaar kennis delen, zes jaar Rentmeesters.nl

20 juli 2024
Zes jaar kennis delen, zes jaar Rentmeesters.nl

Zes jaar geleden nam een tweetal rentmeesters het initiatief tot de oprichting van Rentmeesters.nl. Een samenwerkingsverband van zelfstandige rentmeesters.

Toen nog 10 rentmeesters verspreid over het land zich aansloten was iedere provincie vertegenwoordigd. De afgelopen zes jaar heeft de waarde van samenwerken en het delen van kennis en ervaring in een vertrouwde omgeving zich ruimschoots bewezen. Drie maal per jaar komen de leden bij elkaar. Soms op locatie voor een excursie, soms wordt een spreker gevraagd een inhoudelijke presentatie te geven.

Stikstof en onteigening
Voor de vergadering van 31 maart jl. werd Mr. Richard van Baalen uitgenodigd. Richard van Baalen is partner bij A&S Advocaten en onder meer gespecialiseerd in agrarisch recht en onteigening. Het onderwerp van zijn presentatie was ‘Stikstof en onteigening’: Wat zijn de voordelen van onteigening? Welke opties bieden een uitkoopregeling? Wat zijn stikstofrechten? Hoe om te gaan met het risico van staatssteun? Actuele onderwerpen die volop in de belangstelling staan en waarmee de leden van Rentmeesters.nl regelmatig te maken hebben.

Aan beide zijden van de tafel
Over al deze onderwerpen overleggen onze rentmeesters aan beide zijden van de tafel. Als sparringpartner van de overheid en als adviseur van agrarische ondernemers die hiermee te maken krijgen. Het liefst zijn zij vanaf het eerste moment bij een casus betrokken, zodat zij samen met de opdrachtgever naar het complete traject kunnen kijken om een goed onderbouwd, doordacht plan te maken met toekomstperspectief. Door presentaties zoals vandaag houden de leden van Rentmeesters.nl hun kennis up-to-date.

Geïnteresseerd in een gesprek met een gespecialiseerde rentmeester? Neem dan contact op met onze rentmeester in uw provincie.

Reactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.