Te weinig instroom in ons vak

25 februari 2024
Te weinig instroom in ons vak

In de FD uitgave van 22 oktober vraagt Maureen Blankestijn aandacht voor een toenemend probleem in het landelijk en agrarisch gebied: “Stikstofbanen zijn harder nodig dan ooit, maar de mensen zijn er niet."

De Aeres Hogeschool biedt een ruime keuze aan agrarische HBO opleidingen. Eenmaal afgestudeerd kunnen studenten daarmee alle richtingen op zoals rentmeester, agrarisch makelaar of - adviseur.  

Onbekend maakt onbemind
Het is een gegeven dat stagiairs moeite hebben om een stageplaats te vinden. Niet zo vreemd. Het in dienst nemen van een stagiair brengt de nodige verantwoordelijkheid met zich mee. Dat gaat verder dan het uitbesteden van administratieve klusjes. Maar neem je een stagiair mee het werkveld in en laat je hem of haar echt kennismaken met het vak, dan is de kans groot dat hij/zij enthousiast wordt en kiest voor een carrière als adviseur in het landelijk en agrarisch gebied.

Neem je verantwoording
Volgens Jos Ebbers ligt hier een belangrijke taak voor de grotere rentmeesterskantoren/agrarisch makelaars. Zij hebben de mogelijkheid om een stagiair bij de hand te nemen en op te leiden tot een enthousiaste agrarisch adviseur. Dat is van groot belang voor de toekomst. Niet alleen voor de agrarische sector maar zeker ook voor de toekomst van ons vak.

Jos Ebbers
Lid van Rentmeesters.nl in de provincie Friesland

Reactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.