Rentmeesters van toen en nu ....

20 juli 2024

Rentmeesters in de breedste zin van het woord willen de wereld leefbaar en schoon doorgeven aan de nieuwe generatie. 

Hierbij hoort naar mijn mening géén onderscheid te worden gemaakt tussen rentmeesters van toen en rentmeesters van nu. De anonieme mensen van de onlangs geïntroduceerde website rentmeesters.nu maken dat onderscheid wel.

Verantwoordelijkheid
Bezorgdheid uitspreken over het klimaat, milieu en natuur is prima en zeer kritisch kijken naar plannen van de overheid en van initiatiefnemers is alleen maar prijzenswaardig. Zo worden te realiseren projecten correct getoetst en krijgen voldoende draagvlak waarbij een ieder zijn inbreng heeft.

Rentmeesters.nl
Rentmeesters.nl wil niemand framen. Wij spreken niet over stikstof-strijders of milieu-activisten. Maar ook niet over boeren met mega-stallen en de bio-industrie. Wij luisteren goed naar de mening van iedereen (zowel naar de mensen die de natuur een goed hart toedragen als naar de ondernemer die zijn boterham verdient met activiteiten die van invloed kunnen zijn op diezelfde natuur) en geven hen advies. Wij doen dat op een eerlijke en transparante wijze en hebben de wetgeving die daarbij hoort hoog in het vaandel staan. Wij zijn van mening dat markt- en groeidenken niet in strijd hoeven te zijn met klimaat- en natuurdoelen. Hij zijn juist de rentmeesters die sinds jaar en dag in dit speelveld een belangrijke rol spelen. Zij zorgen ervoor dat partijen met elkaar om tafel gaan met als doel een compromis te bereiken waar allen zich in kunnen vinden. Met de hakken in het zand zijn er uiteindelijk alleen maar verliezers. Het polderen is naar onze mening nog steeds de beste manier om zaken voor elkaar te krijgen. Letterlijk en figuurlijk past dit het beste bij de toekomst van Nederland. De rol van een erkende rentmeester is hierbij cruciaal. 

Paul Bakker

Paul Bakker is lid van Rentmeesters.nl in de provincie Noord-Brabant

Reactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.