Onze nieuwe collega stelt zich voor

09 mei 2024
Onze nieuwe collega stelt zich voor

Met ingang van 1 mei vertegenwoordigt Edith Waenink de regio Achterhoek bij Rentmeesters.nl. Na een kennismakingsbezoek aan onze voorjaarsvergadering heeft zij besloten het team te versterken en haar kennis en ervaring met ons te delen. Wij verheugen ons op de samenwerking met Edith.

Mijn naam is Edith Waenink – de Ruiter
Ik ben 32 jaar en woon met mijn man in Nijmegen. Wij zijn allebei opgegroeid in de Achterhoek, in Almen en Vorden. Onze wens is om in de toekomst weer in de Achterhoek te gaan wonen.

Ik ben opgegroeid in het landelijk gebied. Het landschap, cultuurhistorie en landgoederen hebben altijd mijn interesse gehad. Bij aanvang van mijn studie Bos- en Natuurbeheer, wist ik dat het de juiste keuze was. Door mee te kijken met de werkzaamheden van mijn vader en door mijn stage heb ik het vak rentmeesterij leren kennen.

In 2018 heb ik de opleiding Bos- en Natuurbeheer aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp afgerond. Dit heb ik gedaan middels een afstudeeronderzoek naar de vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) binnen de gemeente Barneveld. In samenwerking met de gemeente, een gebiedscoöperatie en met Rentmeesterskantoor LBP|Sight, heb ik dit onderzoek uitgevoerd. Toen heb ik ook ontdekt dat het interessant en uitdagend is om gezamenlijke met gemeenten, coöperaties en agrariërs naar een oplossing te zoeken.

Na mijn studie heb ik eerst een kleine uitstap gemaakt buiten het werkveld van de rentmeesterij. In 2019 ben ik gestart als rentmeester bij Arcadis Nederland B.V. Hier heb ik werkzaamheden uitgevoerd voor Rijkswaterstaat, verschillende gemeenten en diverse kabel- en leidingmaatschappijen. Dit betrof voornamelijk vraagstukken inzake aankoop van gronden voor het realiseren van natuur of het vestigen van een zakelijk recht in opdracht van kabel- en leidingmaatschappijen.

Met veel plezier kijk ik terug op mijn tijd bij Arcadis. Maar na veel gesprekken en twijfels heb ik de knoop doorgehakt en in goede afstemming met Arcadis ontslag genomen. Sinds 1 juli werk ik fulltime als rentmeester en mede-eigenaar bij Het Ruiterpad. Met als doel het bedrijf over een aantal jaren zelfstandig voort te zetten.

Bij Het Ruiterpad houd ik mij bezig met diverse vraagstukken:

  • Landgoedbeheer
  • NSW-rangschikkingen
  • Beheer en onderhoud van het landelijk gebied
  • Subsidieaanvragen
  • Bestemmingsplanwijzigingen
  • Functieveranderingsprojecten
  • Vestigen van zakelijk recht

Naast mijn werkzaamheden voor Het Ruiterpad, zoek ik graag ontspanning in de natuur. De wandelingen gaan vaak gepaard met mijn fotocamera. Verder houd ik van lezen, bakken en hardlopen.

Uiteraard kunnen we nader kennismaken. Dit doe ik dan graag aan uw keukentafel.

Edith Waenink

Edith Waenink is lid van Rentmeesters.nl in de provincie Gelderland - Achterhoek

Reactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.