Bos is de goedkoopste vorm van grondgebruik ...

27 mei 2024

…. en kent een boel belastingvoordelen.

Ooit kocht ik een stukje bos omdat ik wist dat ik daar eventueel een camping op mocht plaatsen. Die camping is er nooit van gekomen, maar ik heb de grond wel kunnen doorverkopen.

Mijn klanten kopen bos om verschillende redenen, de doelgroep zit voornamelijk in de particuliere hoek. Denk daarbij aan de stoere man die zijn eigen hout wil hakken, de yogavrouw die wil ‘bosbaden’ in haar eigen bos, vogelaars, natuurfotografen. En de survivaltypes en bushcrafters die zo lang mogelijk proberen te overleven in een bos.

Ca 10 jaar geleden, heb ik na een loopbaan als hbo-docent in de ruimtelijke ordening van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Momenteel adviseer ik over allerhande zaken die komen kijken bij de aankoop van een bosperceel en bemiddel bij aan- en verkoop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een stuk bos te kopen? Lees het interview op de website van IPD-Opleidingen of bezoek mijn website www.bosgrond.nl

Joris Vermaesen

Joris Vermaesen is lid van Rentmeesters.nl in de provincie Overijssel

Reactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.